蟹(Centollo)酿

» » 蟹(Centollo)酿

蟹(Centollo)酿

Una cabra de mar farcida és un plat impressionant… i aquesta és una recepta fàcil per a fer-la, que dóna molt bon resultats. Un pel cara, això sí.

Ingredients per a la Cabra de Mar farcida

  • Una cabra de mar (“centollo” en castellà)
  • Un ou dur
  • Una maionesa casolana
  • Un sofregit de ceba.

Com coure la Cabra de Mar

Aquest plat el faig en 2 dies normalment… en dia que compro la cabra de mar la coc i al dia següent és quant faig el farcit i ens la mengem, ja que per farcir-la cal que estigui freda.

Si la cabra de mar està viva, la posem a coure en aigua salada tèbia i mica en mica anem pujant la temperatura fins que cogui 20 minuts. Si es posa amb aigua tèbia i no bullint, l’animal no pateix tant i no s’adona que queda cuit (o això diuen). Si la cabra ja està morta… directament la bullim en aigua salada.

Passat els 20 minuts, es treu del foc i es posa en aigua freda per parar la cocció i evitar que quedi reseca.

Fem el farcit de la cabra de mar

El primer que cal fes és separar les potes del cos del cranc, sense que res es trenqui. Quan ho hàgim aconseguit, reservem les potes i comencem a treballar en el cos.

Obrim la panxa del cranc i treiem tot el que hi ha ha din. Tot s’aprofita excepte les brànquies. Tota la resta, per rara que sembli, l’anem posant en recipient del robot de cuina que tinguem. Quan el cranc estigui buit, reservem la closca.

En el recipient del robot de cuina hi afegim la maionesa, la ceba sofregida i ho piquem tot. Posem aquesta picada en un vol i hi afegim tots els trocets de carn de cranc que hagin caigut al tallar les potes, també hi afegim l’ou dur tallat a quadradets petits. Ho remenem bé i ja tenim el farciment. Ara només cal posar-lo dins la closca del cos de la cabra de mar.

Muntem una plata d’anar al forn amb les potes i el cos i ho gratinem un moment. Com que jo no puc menjar lactosa, ho gratino sense formatge, només amb una mica de pa ratllat (sense gluten en el meu cas) i ja està.

Alguna vegada ho he acabat amb una musselina d’all feta amb la clara que ha sobrat al fer la maionesa. Mira la recepta del bou de mar farcit, la foto d’aquell bou és amb la musselina.

Que vagi tot bé!!

摘要
食谱图像
食谱
Cabra de mar ("centollo") farcida
发表
准备时间
烹调时间
总时间

2019-01-01T17:50:11+00:00 通过 |分类: |0 注释

关于作者:

Montse总是做饭,虽然是专业从事教学和研究市场营销领域。如果您想了解更多内容,请访问公司网站 蒙塞·彭罗亚

发表评论