金枪鱼

橄榄油金枪鱼罐头

为了使自己的converva金枪鱼是一种奢侈。这无关什么都可以买enllaudada。金枪鱼的切口能够将任何菜。如果有更多的油用罐头造好...那么结果是壮观。

En el meu cas, la tonyina la pesquem nosaltres mateixos (així que al matí encara neda i a la tarda ja és dins d’un pot). I l’oli és de les nostres oliveres (Coperativa de Santa Bàrbara a la comarca del Montsià).

配料

  • Tonyina fresca.
  • 煮盐
  • Oli d’oliva (hi ha qui ho fa amb oli de girasol perquè li agrada que l’oli no es noti tant)

阐述

准备金枪鱼

Partim de la base que la tonyina és acabada de pescar. Així que primer cal netejar-la: li tallem el cap i li treiem el ventre. Llavors la tallem a troços de la mida dels pots que anem a fer servir per fer la conserva (sense desespinar-la).

我们煮金枪鱼

Es posa aigua en un pot amb molta sal. Quan dic molta, vull dir molta… en un pot de 5 litres d’aigua hi posem 1/2 kg de sal. Quan l’agua és bullint, hi afegim la tonyina.

Ho deixem coure 1/2 hora si les tonyines són petites (menys de 4 pams) o 3/4 d’hora si són més grosses (els talls tindran un diàmetre més ampla i necessitaran més estona).

Passat aquest temps, treiem la tonyina de l’agua i deixem que s’arrafredi una mica (el just perquè poguem tocar-la amb les mans, sense cremar-nos).

准备罐头

Agafem un tall de tonyina i el posem en un plat. El pelem. Li treiem les espines. Vigilem trancar-lo en menys possible. El reservem.

Això ho fem amb tots els talls, fins que tenim tota la tonyina arreglada.

把它放到你

Els pots han d’estar ben nets (al rentavaillexes). Anem posant la tonyina als pots. Els lloms macos cap a fora i els troços trencats omplint els espais buits que ens vagin quedant.

Omplim els pots amb oli, fins a cobrir la tonyina. Es tracta de que a la tonyina no li toqui l’aire. Ho deixem reposar una mica i ho sacsegem de tant en tant per aconseguir que les bombolles d’aire que hagin quedat per dins, surtin fora.

Tapem els pots ben tapats.

Agafem els pots i els posem dins l’olla més grossa que tinguem (podem fer varis pisos de pots, si l’olla dóna per tant). Omplim l’olla d’aigua fins a cobrir els pots i la posem al foc.

Fem bullir l’olla durant 1/2 hora si els filets són petits o 3/4 d’hora si són de tonyina grossa.

Quan hem acabat, es deixen refredar dins l’aigua. Quan els treiem, els eixuguem bé amb un drap de cuina i ja els podem guardar al rebost.

Quan obrim un pot i en consumim una part, la resta, cal guardar-la a la nevera (en el mateix pot). L’oli de la conserva el podem fer servir per amanir qualsevol tipus d’amanida.


添加评论

你一定是 登录 发表评论