Sushi de tonyina

Aquesta recepta és per fer amb peix pescat del dia. Es pot fer amb tonyina o amb qualsevol altre peix que haguem pescat. Jo l’he fet amb tonyina, bonitol, surell, talla-ams, i amb altres peixos. Sempre queda molt bo. La de la foto era una tonyineta de 3 pams pescada davant de Sant Carles de la Ràpita.Sushi de tonyina

Ingredients:

  • 1 tonyina
  • 1 tomaquet
  • all i julivert (facultatiu (a la foto no n’hi ha))
  • Salsa de soja

Elaboració:

Es neteja la tonyina i es talla en 2 filets.

Es treuen totes les espines fins queden els dos filets ben nets. Llavors, els pelem. Per pelar-los és més fàcil si fem un tall longitudinal al mig del filet i el dividim en dos, sense acabar de tallar la pell. Amb els dits, obrim el filet com si fos un llibre i veurem que la pell surt sola.

Tallem els mitjos filets en daus d’un centímetre cúbic, aprox.

Els posem en plat ben posats i els asaonem amb sal i pebre.

Ratllem un tomaquet a sobre dels daus i hi afegim l’all i julivert (si ens hi agrada). Ho asaonem de nou amb sal i pebre. Hi afegim unes gotes de salsa de soja, per donar-li el toc japonès del sushi, encara que si no en tenim, amb unes gotes de vinagre de Mòdena o simplement amb unes gotes de suc de llimona, també queda molt bo.

Ho reguem bé amb oli d’oliva, i ja ho podem deixar a la nevera. Servir ben fresquet al cap d’una hora aprox.

En casos d’emergència (per exemple quan els meus fills tenen molta gana i no volen esperar a l’hora) ho poso uns minuts al congelador i llavors a taula!


Add a Comment

You must be logged in to post a comment