pollastre

Saltejat de verdures, rossinyols i pollastre (tipus Wok)

Aquesta recepta és fàcil de fer, ràpida i té economies d’escala (és possible fer-la per a molta gent, invertint el mateix temps d’elaboració).

Ingredients:

(per a 4 persones)

  • 2 pits de pollastre
  • 1/2 carbassó
  • 1/2 pebrot verd
  • 1/2 pebrot vermell
  • 1/2 ceba
  • 1/2 auberginia
  • Salsa de soja
  • 2 grapats de rossinyols

Elaboració:

Netegem els rossinyols procurant no mullar-los (els hi tallem la cua i els hi treiem la pinassa). Podem fer aquest plat amb altres bolets, per exemple amb cama-grocs, amb pinatells, fins i tot amb gírgoles si no tenim bolets de bosc.

Tallem la verdura a tires d’1cm d’amplada per 4 de llargada (la ceba la fem una mica més prima perquè tingui temps de coure’s).

Posem la verdura en una paella amb una mica d’oli, li afegim sal, pebre i herbes (si ens hi agraden). La fem saltajar a foc viu uns 10 minuts. Un moment abans d’acabar i afegim unes 3 cullerades de sopa de salsa de soja. Ho retirem del foc.

Mentres fem la verdura, posem els bolets en una altre paella, amb una mica d’oli. Els salem. Tapem la paella i deixem que treguin tota l’aigua que tenen, a foc lent. Quan l’aigua s’ha evaporat, els fregim una mica i els afegim a la verdura, que ja haurà acabat i que ja haurem retirat del foc.

Just abans d’anar a taula, afafem els pits de pollastre i els tallem per la meitat longitudinalment (és a dir, que ens quedin 4 pits prims). Els salem i pebrem.

En la paella dels bolets (que ara tindrem buida) hi posem una mica d’oli i un parell de cullerades de salsa de soja. Quan sigui ben calenta, hi posem els 4 troços de pit i els fem coure a foc viu. Es fan molt depressa i és molt important que no quedin gaire cuits. Han de quedar al punt just.

Treiem els 4 troços de pit de la paella i els tallem a tires (com es veu a la foto), ràpidament perquè no s’arrefredin. Tot seguit els afegim a la verdura i als bolets, i ja podem anar a taula.

Bon profit!


Add a Comment

You must be logged in to post a comment