peix_patates

Peix amb patates

Aquesta és una recepta que es pot fer amb qualsevol tipus de peix. Jo la faig segons el que hàgim pescat: tonyina, llampuga, palometa, sorell, talla-hams, verat… (el plat de la foto és amb un filet de sorell). També ho faig amb peix comprat, com rap o lluç. El peix queda molt bo, i la recepta és molt fàcil de fer.

Ingredients:

  • Peix (el que es vulgui)
  • Patates (una per persona)
  • 1/2 kg de tomaquet a troços o en puré.
  • 1 pebrot verd (facultatiu)
  • 1 ceba
  • 1 all
  • All i oli
  • Brou de peix

Elaboració:

Triem el peix, enretirem el màxim nombre d’espines que poguem i el tallem a supremes o a filets (depèn de la mida del peix).

Salem i pebrem el peix. El passem per farina i el fregim en abundant oli (pot estar aromatitzat amb un parell de grans d’alls). No cal que quedi cuit, només que agafi consistència i una mica de color.

El retirem i el guardem a part.

Preparem el brou de peix (bullim les espines, un tomaquet, ceba, una branqueta de fonoll, etc…) si no tenim brou de peix, pot servir l’aigua d’haver fet uns musclos al vapor, o en cas d’emergència, un cub de brou concentrat de caldo de peix també farà el fet. Quan el brou no el faig amb les espines si no que és aprofitant un altre brou o directament aigua i cub de caldo, hi afegeixo una mica d’anís, ja que evoca el gust del fonoll del caldo ben fet.

A la cassola on ho presentarem, fem el sofregit amb la ceba, el tomàquet, el pebrot i els alls d’aromatitzar l’oli. Quan el sofregit és fet, hi afegim les patates, que prèviament haurem pelat i tallat a rodanxes. Cubrim les patates amb el brou de peix i ho deixem coure 1/2 hora, o menys si veiem les patates cuites abans.

Hem de vigilar que no es quedi sense líquit… de fet, ens convé que quedi sucós… així que val més no escatimar amb el brou. En cas d’emergència hi afegim aigua i corregim la sal del suquet.

Quan les patates són fetes, hi afegim a sobre, ben posats, els filets de peix. Els reguem amb una mica de caldo de la cassola. Ho deixem coure tot junt 5 minuts més, i ja es pot anar a taula.

Es menja aixafant les patates i el peix, i afegint-hi una mica d’all i oli.

Boníiiiisssim!


Add a Comment

You must be logged in to post a comment