mermelada_figa

Melmelada de Figa

Aquesta melmelada queda molt bona i és fàcil de fer si es té un robot de cuina. Per altra banda, és ideal per quan tens una figuera i no saps què fer-ne de les figues… o quan la gent que té figuera comença a regalar-te figues.

Ingredients:

  • 1kg de figues
  • 1/2 kg de sucre
  • 1 llimona (el suc només)

Elaboració:

Es fa un almibar lleuger amb el sucre i una mica d’aigua (un parell de cullerades). Jo ja el faig en el robot de cuina.

Es pelen les figues i les afegim al vas del robot. Hi afegim també el suc de llimona.

Ho trinxem a la textura que vulguem (a mí m’agrada fina). Ho deixem coure 1/2 hora a 100 graus, o fins que veiem que la consistència de la melmelada és la correcte.

Se sap que la consistència és correcte quan en poses unes gotes en un plat fred i la melmelada no rellisca a l’inclinar-lo.

Quan ja està, ho posem en pots de vidre que prèviament haurem rentat al renta vaixelles.

Omplim els pots fins dalt de tot perquè no hi quedi gens d’aire.

Notes:

Com pots veure, la proporció de sucre-fruita no és de 1:1 si no que és de per cada kg de fruita, mig kg de sucre. Això és així perquè a mi no m’agrada la melmelada molt dolça. No posar tant sucre té l’incovenient de que la melmelada no es conserva tant de temps… però igualment, es conserva bé entre 3 i 4 mesos… que és el que em sol durar, ja que queda tant bona que mentres n’hi ha, els meus fills en van menjant. La única precaució que cal tenir és que un cop s’obre un pot, l’hem de guardar a la nevera.

És extramadament bona barrejada amb iogurt grec.


Add a Comment

You must be logged in to post a comment