Farcellets escalivada

Farcellets d’escalivada i formatge de cabra

Aquests farcellets són ideals per emportar-se’ls de picnic o bé per anar convidat a casa d’algú. Es necessiten 10 minuts de preparació i 15 minuts de forn.

Ingredients per a 12 farcellets:

  • 1 massa d’empanada comprada feta (també es pot fer amb pasta de full)
  • Escalivada (ceba, pebrot i albergínia)
  • Formatge de cabra per tallar a rodanxes
  • 2 tomaquets
  • 1 ou (per pintar els farcellets)

Elaboració:

Extenem la massa i la fem molt més prima del que és originalment, de manera que ens surtin 12 farcellets (són quadrats d’uns 10 cm cada u).

Tallem el tomaquet a rodanxes fines, tallem l’escalivada a tires fines i tallem el formatge de cabra a rodanxes també.

Muntem els farcellets:

Agafem un quadradet de pasta i hi podem una rodanxa de tomaquet. A sobre hi posem una mica d’escalivada (la dosi dependrà de quanta en tinguem), i ho reguem una mica amb oli (sal no en cal perquè el formatge de cabra ja és salat). A sobre de l’oli hi posem la rodanxa de formatge. Tanquem el farcellet, començant per les puntes i plegant-les unes sobre les altres al centre del farcell.

Per tancar el farcellet va bé tenir un got amb aigua i sucar-hi els dits per poder fusionar les puntes quan les anem plegant.

Algunes vegades poso a sobre del farcellet més formatge de cabra. En aquesta foto no és així, però penso que queda millor que hi sigui (el dia de la foto tenía pressa i no ho vaig fer).

Finalment, es pinta el farcellet amb un ou batut perquè quedi brillant, i s’enforma.

El forn a 200 graus. Uns 15 minuts. Vigilant que no es torri massa de sobre. Si veiem que es torra però no han passat més de 10 minuts, es pot tapar amb un paper de plata.

El paper sulfuritzat amb els que va envolcallada la massa ens serveix per fer-lo servir de base per posar entre la plata d’anar al forn i els farcellets. Així no s’enganxen gens i tampoc ens cal protegir la plata.

Bon profit!

Fitxa resum
recipe image
Recepta
Facellets d'escalivada i formatge de cabra
Publicada
Temps de preparació
Temps de cocció
Temps total
Valoració
41star1star1star1stargray Based on 7 Review(s)

Add a Comment

You must be logged in to post a comment