Risotto mit Pilzen und Foie

Risotto champinyons i Leber virutes

Trotz seines Namens, ist dies das Rezept von "Reis Überleben„Wenn ich habe nichts im Kühlschrank. So sind die Zutaten variabel.

Zutaten:

  • Reis (oder Pumpe Carneroli).
  • Una safata de xampinyons (que casualment tenia a la nevera)
  • Qualsevol verdura que tinguem (a l’arròs de la foto hi vaig posar 2 pastanagues, 1 ceba, 1 pebrot verd i 1 tomaquet, també hi vaig afegir unes restes d’escalibada que tenia per la nevera).
  • Una pastilla d’Avecrem de pollastre, si no tenim el caldo d’haver bullit qualsevol verdura.
  • Una llauna de foie de veritat (sempre en tinc alguna al rebost).

Ausarbeitung:

A la que decidim fer aquest arròs cal posar el bloc de foie al congelador perquè ens sigui fàcil ratllar-lo a sobre l’arròs.

Comencem:

Sofregim totes les verdures que tinguem així com els xampinyons (uns 10 minuts). Quan estigui més o menys fet, hi afegim l’arròs (un grapat curull, per persona) i el fem torrar un moment.

Hi afegim el caldo calent (si en tenim) o aigua calenta salada i amb la pastilla d’Avecrem si no en tenim.

Ho deixem coure els 20 minuts preceptius que necessita un arròs bomba o un carneroli per quedar “al dente”.

(Hi ha diferència entre un tipus d’arròs i l’altre: el bomba consumeix més aigua i és molt gustós. El Carneroli és el que els italians fan servir pels risottos, és un arròs que no absorveix tanta aigua i que queda molt melós. El de la foto era bomba perquè era el que tenia obert en aquell moment, però si puc, ho faig amb carneroli).

(De tota manera, l’aigua sempre es pot regular apujant el foc i destapant la paella (si la tinguessim tapada) per aconseguir que s’evapori més, o bé al revés, si falta aigua, o bé n’hi afegim o bé tapem l’arròs perquè no s’evapori tanta aigua).

A taula:

Un cop l’arròs és cuit i ja no hi ha aigua. El deixem reposar 3 minuts i el servim. Quan l’estem emplatant, obrim la llauna de foie, agafem el bloc sencer i amb el ratllador cobrim l’arròs de virutes de foie (cal anar depressa i és millor si el foie està quasi congelat perquè amb l’arròs calent, el foie es desfà de seguida).

Es un arròs excel·lent, molt gustós, que ens pot salvar en moments en els que creiem que no hi ha res a la nevera :-)

Zusammenfassung
Rezept Bild
Rezept
Risotto champinyons i Leber virutes
veröffentlicht
Zubereitungszeit
Garzeit
Gesamtzeit
Auswertung
51star1star1star1star1star Beyogen auf 1 Kommentar (e)

Einen Kommentar hinzufügen

du musst sein eingeloggt einen Kommentar posten