Thunfisch

Thunfisch in Dosen in Olivenöl

Um Ihren eigenen converva Thunfisch ist ein Luxus. Es hat nichts mit dem zu tun, was enllaudada gekauft werden kann. Ein Schnitt von Thunfisch, die jede Schale umwandelt. Wenn mehr Öl mit der Dose gut gemacht ... dann sind die Ergebnisse spektakulär.

En el meu cas, la tonyina la pesquem nosaltres mateixos (així que al matí encara neda i a la tarda ja és dins d’un pot). I l’oli és de les nostres oliveres (Coperativa de Santa Bàrbara a la comarca del Montsià).

Zutaten:

  • Tonyina fresca.
  • Kochsalz
  • Oli d’oliva (hi ha qui ho fa amb oli de girasol perquè li agrada que l’oli no es noti tant)

Ausarbeitung:

bereiten Thunfisch:

Partim de la base que la tonyina és acabada de pescar. Així que primer cal netejar-la: li tallem el cap i li treiem el ventre. Llavors la tallem a troços de la mida dels pots que anem a fer servir per fer la conserva (sense desespinar-la).

Wir kochen den Thunfisch:

Es posa aigua en un pot amb molta sal. Quan dic molta, vull dir molta… en un pot de 5 litres d’aigua hi posem 1/2 kg de sal. Quan l’agua és bullint, hi afegim la tonyina.

Ho deixem coure 1/2 hora si les tonyines són petites (menys de 4 pams) o 3/4 d’hora si són més grosses (els talls tindran un diàmetre més ampla i necessitaran més estona).

Passat aquest temps, treiem la tonyina de l’agua i deixem que s’arrafredi una mica (el just perquè poguem tocar-la amb les mans, sense cremar-nos).

bereiten Sie in Dosen:

Agafem un tall de tonyina i el posem en un plat. El pelem. Li treiem les espines. Vigilem trancar-lo en menys possible. El reservem.

Això ho fem amb tots els talls, fins que tenim tota la tonyina arreglada.

Legen Sie es auf Sie:

Els pots han d’estar ben nets (al rentavaillexes). Anem posant la tonyina als pots. Els lloms macos cap a fora i els troços trencats omplint els espais buits que ens vagin quedant.

Omplim els pots amb oli, fins a cobrir la tonyina. Es tracta de que a la tonyina no li toqui l’aire. Ho deixem reposar una mica i ho sacsegem de tant en tant per aconseguir que les bombolles d’aire que hagin quedat per dins, surtin fora.

Tapem els pots ben tapats.

Bad:

Agafem els pots i els posem dins l’olla més grossa que tinguem (podem fer varis pisos de pots, si l’olla dóna per tant). Omplim l’olla d’aigua fins a cobrir els pots i la posem al foc.

Fem bullir l’olla durant 1/2 hora si els filets són petits o 3/4 d’hora si són de tonyina grossa.

Quan hem acabat, es deixen refredar dins l’aigua. Quan els treiem, els eixuguem bé amb un drap de cuina i ja els podem guardar al rebost.

Quan obrim un pot i en consumim una part, la resta, cal guardar-la a la nevera (en el mateix pot). L’oli de la conserva el podem fer servir per amanir qualsevol tipus d’amanida.


Einen Kommentar hinzufügen

du musst sein eingeloggt einen Kommentar posten