coques de sucre

Coca de Sucre

També anomenada coca de vidre (encara que les de la foto no em van quedar de vidre :-). Les coques de sucre són el berenar ideal per a un dissabte amb els nens a casa.

Ingredients de per a unes 2 ó 3 coques de sucre:

(mig kg de massa, aprox.)

  • 125 ml d’aigua
  • 1 culleradeta de sal
  • 1/2 culleradeta de sucre per la massa
  • Sucre en abundància per sobre la coca
  • 20 gr. de llevat premsat (el de fer pa)
  • 300 gr. de farina
  • Alguns pinyons
  • Anís

Elaboració:

Es desfà el llevat amb l’aigua lleugerament calenta (a 37 graus) i es fa una massa amb tots els ingredients excepte el sucre, l’anís i els pinyons, que serviran per la decoració.

S’amassa bé la pasta obtinguda. Si és massa clara i no es pot treballar, hi afegim farina. Si se’ns enganxa massa a les mans però la consistència és bona, ens podem untar les mans amb oli (jo unto el marbre amb oli i també m’unto les mans).

Si tenim una màquina que ens amassi la pasta, molt millor, només cal 3 minuts… si no la tenim, llavors ho hem de treballar bé a mà al menys duran 5 minuts.

Quan tenim una massa consistent i fina, fem les coques ben primes.

Deixem reposar les coques una hora.

Passada l’hora, encenem el forn a 225 graus i repassem la forma de les coques: si han pujat massa, les abaixem una mica… si veiem que les podem estirar més, les estirem. Com més primes quedin més bones i cruixents seran.

Comencem la decoració de les coques amb el sucre i els pinyons.

Queden més bones i vidriades si abans de posar el sucre a la coca, la pintem amb aigua o amb aigua i anís. També podem afegir l’anís un cop hi tenim el sucre per sobre, però costa més.

Ho enfornem quan tinguem el forn a la temperatura adequada.

Hem de vigilar el forn constantment, ja que en menys de 10 minuts tindrem les coques torrades. Les desenfornarem quan estiguin al punt que volem.

Com que les coques de sucre són coques seques, es guarden bé un parell o tres de dies si les mantenim en llocs sense humitat.

Bon profit.

Fitxa resum
recipe image
Recepta
Coca de Sucre o Coca de Vidre
Publicada
Temps de preparació
Temps de cocció
Temps total
Valoració
2.51star1star1stargraygray Based on 4 Review(s)

Add a Comment

You must be logged in to post a comment